• IMG_3843
  • IMG_3849
  • IMG_3853
  • IMG_3861

Roodbaarshaasje met ratatouille

Een lekker receptje van Pascale Naessens. Bomvol vitaminen.
Perfect ter compensatie voor de overdaad aan feestmenu’s die er aan zit te komen 😉
Het originele recept werkt met een halve gele en rode paprika en 6cm courgette en 4 cm aubergine.
Ik vond dat te weinig dus ik heb gewoon meer groenten gebruikt.
Je kan er dus helemaal je eigen zin mee doen.

Serveer het als voor- of hoofdgerecht.

Instructions

  • 1. Snij de tomaten in kwarten, haal het vocht en de pitjes eruit. Snij de tomaat, de paprika, de courgette en de aubergine in kleine stukjes.
  • 2. Giet een flinke scheut olijfolie en een pan. Stoof eerst de aubergine een paar minuten en voeg dan de rest van de groenten erbij met eventueel nog wat olijfolie.
  • 3. Stoof tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • 4. Snij de visfilet in 6 gelijke, kleinere stukken. Giet wat olijfolie in een ovenschaal en leg de filets erin. Smeer er wat olie bovenop en kruid met peper en zout.
  • 5. Zet 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C.
  • 6. Lepel 3 hoopjes ratatouille op een bord en leg daarbovenop de stukjes vis.
  • 7. Pascale Naessens eet dit uiteraard zonder rijst/pasta/patatjes, maar daarom hoef jij 't niet zo te doen. Serveer dus zoals je 't zelf wilt. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...