• IMG_8005
  • 13529088_1143498602374515_695239939801494852_n

Rodevruchten-kruimel-cake

Het weer zit tegen deze zondagmiddag.
Dus we duiken de keuken in om toch een beetje zomer op tafel te zetten.
Je kan deze cake met verse rode vruchten maken, maar ik had er nog in mijn diepvries zitten en gebruikte die.
Je hoeft geen keukenwonder te zijn om deze lekkere cake op tafel te toveren. Gewoon de stappen volgen en je oven in de gaten houden en je geniet binnen de kortste keren van een lekker stukje gebak op je bord. Perfect om de regen te vergeten. ­čÖé

 

Bron: Uit Pauline’s keuken

 

Instructions

  • 1. Verwarm je oven voor op 160 graden.
  • 2. Klop je suiker samen met de boter tot deze een schuimige textuur krijgt.
  • 3. Voeg 1 voor 1 je eitjes toe. Wacht telkens tot het ei volledig is opgenomen alvorens je het volgende toevoegt..
  • 4. Voeg nu je zelfrijzende bloem toe en een goeie snuf zout.
  • 5. Meng voorzichtig je rode vruchten door je deeg OF verdeel ze over je deeg eens je dit in je bakvorm geschept hebt.
  • 6. Bekleed een rechthoekige of grote vierkante ovenschaal met bakpapier en stort je deeg hier in.
  • 7. Meng nu alle ingredi├źnten samen voor je kruimeldeeg. Doe dit met de toppen van je vingers en ga door tot je korrels krijgt.
  • 8. Verdeel de crumble over de cake en zet in de oven voor 30 tot 35 minuten. (of tot een sat├ęprikker er netje uitkomt)
  • 9. Laat even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.
  • 10. Serveer eventueel met een lepel zure room. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...