Risotto met doperwtjes, munt en pancetta

Een risotto waar je nauwelijks naar moet omkijken. Je ploft hem namelijk gewoon in je oven om even later een overheerlijk gerecht op tafel te toveren. Ideaal voor doordeweeks, nog idealer als je bezoek hebt en je je liever met je gasten bezighoudt.
Daarenboven suuuperlekker. Laat de pancetta weg en je hebt een perfect vegetarisch gerecht!

Bij mij moest de risotto iets langer in de oven dan aangegeven in het recept. Dus check vooral zelf je gaartijd even en kijk dan om de 5 minuten hoe de risotto vordert indien er nog teveel vocht aanwezig zou zijn, het komt gelijk hoe meer dan goed :).

 

Bron: Simple Dinners van Donna Hay

Instructions

  • 1. Neem een ovenplaat, leg er bakpapier op en je plakken pancetta en zet deze in de oven tot ze krokant zijn. (hou goed in de gaten) Haal ze uit de oven, dep zachtjes af met keukenrol om het vet eraf te halen en zet opzij.
  • 2. Verwarm je oven voor op 200°C.
  • 3. Doe de erwtjes in een kom en overgiet deze met kokend water tot ze onderstaan. Laat dit zo 5 minuten rusten. Giet daarna je erwten af en spoel ze met koud water. Laat uitlekken en zet aan de kant.
  • 4. Doe je rijst, bouillon en je citroenschil in een ovenschaal van om en bij de 3 liter.
  • 5. Dek je schaal zorgvuldig af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de oven. (of langer indien nodig)
  • 6. Haal je schaal uit de oven, roer er de erwten, boter, parmezaanse kaas, munt, zout en peper door en blijf ongeveer 5 minuten roeren tot ze dik en romig is. (je kan indien gewenst je geitenkaas nu al toevoegen of je bewaart deze voor het garneren van je bord)
  • 7. Schep op de borden, verdeel er de geitenkaas over (als je deze nog niet door je risotto hebt gedaan) en garneer met je pancetta en eventueel nog extra parmezaanse kaas.
  • 8. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...