• IMG_5504
  • IMG_5513

Risotto met kerstomaat en aubergine

Niet de beste risotto die ik al at, maar zeker ok.
Ik ben dan ook niet de allergrootste risotto fan, dus misschien valt deze bij jou wel helemaal in de smaak. đŸ™‚
Je moet voor risotto wel even tijd nemen maar los daarvan is het best makkelijk te maken.

 

Bron: Nina Dinners

Instructions

  • 1. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en voeg het uitje er aan toe, bak een paar minuten totdat het glazig is. Voeg dan de look toe en bak nog een minuutje mee.
  • 2. Voeg je risottorijst nu ook toe, bak dit een minuutje totdat alle korreltjes glanzend zijn. Draai het vuur zacht en voeg de wijn toe.
  • 3. Laat de rijst de wijn opnemen. Begin daarna met de bouillon, voeg telkens een soeplepel bouillon toe en laat de rijst dit opnemen. Als het is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe enzovoort. Dit duurt ongeveer 30/40 minuten.
  • 4. Blijf ondertussen goed en regelmatig roeren en laat het vuur zacht. Als alle of bijna alle bouillon is opgenomen is de rijst gaar. Dan is de rijst dus zacht.
  • 5. Voeg als de rijst gaar is, de tomaatjes, basilicum en de helft van de parmezaanse kaas toe. Meng dit goed en warm nog een minuutje op.
  • 6. Tijdens het maken van de risotto kan je de aubergines bakken.
  • 7. Neem een pan en schenk daar olijfolie in totdat de bodem bedekt is met een laagje van ongeveer 1 cm.
  • 8. Laat dit heet worden.
  • 9. Bak de aubergines in verschillende keren, ze moeten wat ruimte hebben in de pan om te bakken.
  • 10. Bak ze aan elke kant ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat ze erna uitlekken op keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Als alle aubergine klaar is, bestrooi ze dan met de andere helft van de Parmezaanse kaas.
  • 11. Serveer de risotto met de aubergine, wat parmezaanse kaas en eventueel een salade. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...