• FullSizeRender_1
  • FullSizeRender
  • FullSizeRender_1
  • FullSizeRender

Rauwe zalm / erwtjes / Callas veenbessenkonfijt

Na een zalig lekkere avond bij Callas Confiture in Gent, ging ik niet enkel met drie potjes konfijt terug naar huis, maar ook met een super makkelijk recept voor een hapje waar je zeker mee zal scoren!
De Callas veenbessenkonfijt niet vervangen door andere veenbessen he…. zo werkt het niet. 🙂

Instructions

  • 1. Kook de erwtjes gaar volgens de verpakking
  • 2. Snij terwijl uw sjalotje zeer fijn
  • 3. Snij uw rauwe zalm in kleine, gelijke blokjes
  • 4. Pers uw citroen uit
  • 5. Voeg uw citroensap toe (beetje per beetje en naar smaak!) aan uw rauwe zalm en zet deze zalm 15 min weg om te marineren
  • 6. Stoof uw sjalotje glazig en voeg hier de erwtjes aan toe, kruid met peper en zout.
  • 7. Pureer je erwtjes met de mixer en voeg terwijl een klein beetje room toe
  • 8. Als je wil kan je je zalm nog wat kruiden met peper en zout maar het originele recept vraagt dat niet
  • 9. Doe een laagje erwtenpuree in een glaasje, doe hier een lepeltje veenbessenkonfijt op en dan de blokjes gemarineerde zalm.
  • 10. Werk af met een beetje peper

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...