• ratatouille

Ratatouille

Naast mijn favoriete tekenfilm is dit ook een van mijn lievelings snel-klaar gerechten.
Perfect met een berg witte rijst.

Instructions

  • 1. Zet water op voor je rijst en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2. Snij je paprika's en hapklare stukken. Niet te klein. En snij je chilipepertje heel fijn.
  • 3. Je courgette snij je in blokjes. (ook niet te klein)
  • 4. Je tomaten snij je grof. En je ui snij je ook in niet te kleine stukken. Pers je grote teen look.
  • 5. Bak je gehakt in een pan. Er mogen gerust nog wat grote stukken in blijven zitten.
  • 6. Doe wat olijfolie in een pot en bak hierin je uien en look even aan, voeg den de fijngesneden chilipeper toe.
  • 7. Voeg je paprika's toe en je fijngesneden chilipepertje en bak deze even mee, daarna voeg je de courgetten toe en als laatste je tomaten. Voeg rozemarijn en tijm toe. Kruid bij met peper en zout en eventueel een groentebouillonblokje (voeg dit niet in 1x toe, maar geleidelijk aan, proeven dus).
  • 8. Laat dit even rustig stoven op een zacht vuurtje. Snij terwijl je basilicum fijn.
  • 9. Voeg je gehakt toe aan de groenten en als laatste de verse basilicum.
  • 10. Serveer met de witte rijst. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...