• IMG_1004
  • IMG_1006
  • IMG_1013
  • IMG_1024

Rabarbercake

Ik hou heel erg van rabarber.
Deze cake is dan ook een mooie variant op de standaard appelcake.

Probeer het zeker eens uit!

 

Bron: Aveve

Instructions

  • 1. Verwarm je oven voor op 190°C.
  • 2. Voeg de boter samen met 150 g suiker en klop het geheel lang en goed samen.
  • 3. Roer de bloem, bakpoeder en zout door het botermengsel.
  • 4. Klop de eieren los en meng ze langzaam door je deeg.
  • 5. Voeg ook citroensap toe en als laatste de melk. Meng goed.
  • 6. Bekleed je springvorm met bakpapier.
  • 7. Schep het beslag in je vorm.
  • 8. Voeg kaneel toe aan je in stukjes gesneden rabarber samen met de 200 g resterende suiker en meng dit goed.
  • 9. Schep het mengsel bovenop je beslag in de springvorm.
  • 10. Bak de taart 50 à 60 minuten op 190°C. Laat ze enkele minuten afkoelen in de vorm. Open de ring en laat verder afkoelen op een rooster.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...