• IMG_6641
  • IMG_6642
  • IMG_6679

Rabarbercake (to die for)

Ik ben een reuzegrote cake fan.
Aan droge cakes heb ik (meer dan terecht) een hekel.
Maar verder mag je me alle soorten cake voorschotelen. Liefst met echte boter. Niet té gezond.

Deze rabarbercake is poepsimpel en écht zalig lekker!
Op 20 minuutjes zit hij in je oven en na een half uur tot 45 minuten staat hij bij jou op tafel.
Afwerken met een grote toef zure room (must!) en je bent in de zevende rabarbercake hemel!

Uit Libelle Lekker

 

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Een kitchenaid is handig maar het kan uiteraard ook met de handmixer: klop je boter met de kristalsuiker op tot een "schuimige" massa.
  • 3. Blijf kloppen en voeg er 1 ei per keer aan toe. Voeg pas het andere ei toe als het eerste is opgenomen in je mengsel.
  • 4. Meng de vanillesuiker samen met het bakpoeder door de bloem. Meng dit beetje per beetje door de opgeklopte boter.
  • 5. Bekleed je bakvorm met bakpapier OF vet het in met boter en bestrooi met bloem.
  • 6. Schep je beslag in het bakblik.
  • 7. Maak de rabarber schoon, spoel de stengels goed onder koud water en snij in stukken van 6 cm.
  • 8. Leg de stukken op je beslag en duw ze er lichtjes in. Bestrooi alles daarna met een goeie lepel parelsuiker (of deze die ik gebruikte). Dit zal zorgen voor een lekkere korst.
  • 9. Schuif het bakblik onder in de oven en bak de cake +-/ 30 minuten. Prik met een breinaald of prikker om te zien of de cake gaar is, zoniet: verleng je baktijd. (controleer regelmatig!)
  • 10. Laat de cake afkoelen en serveer met een goeie dot zure room. Welkom in de zevende rabarbercake hemel!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...