• 10438565_10152996826051321_8578174600544062770_n

Puree / Prei / Ei

Mijn eerste vegetarische receptje voor de start van Dagen Zonder Vlees.
Een snel-klaar gerechtje. Best lekker. Vrij gezond.
Perfect voor na een drukke werkdag!

Instructions

  • 1. Schil uw patatjes en kook ze gaar.
  • 2. Kuis uw prei, halveer, snij in hele fijne ringen. (hou een klein beetje apart om je bord af te werken)
  • 3. Stamp uw patatjes met een beetje melk en uw pakje boursin (naar smaak). Kruid bij met peper en zout en voeg uw fijngesneden prei toe. Warm kort nog even op.
  • 4. Zet een potje met water op.
  • 5. Eitjes pocheren: ik heb nooit goesting om dat te doen zoals het hoort dus ik doe het zo:
  • 6. Neem een klein potje, leg daar plastic folie in, breek uw eitje hierover en draai uw folie goed dicht. Leg uw eitje in kokend water en kook het ongeveer zolang als een zachtgekookt ei. Je ziet min of meer wanneer je ei klaar is. Zet het ei in koud water zodat het niet verder gaart. Haal je plastic er voorzichtig af. Voila. Een perfect gepocheerd ei. :)
  • 7. Schep je puree in je bord, leg je eitje er voorzichtig op, werk af met zwarte peper en nog wat fijne preiringetjes. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...