• IMG_1031
  • IMG_1041

Provençaals visstoofpotje

Vroeger haatte ik vis. Het leek wel alsof ieder kind op aarde een hekel had aan vis.
Terwijl het echt niet vies hoeft te zijn.
Nu staat vis meerdere keren per week op het menu en verkies ik het vaak boven vlees.
Dit stoofpotje staat in geen tijd op tafel, het is gezond en superlekker en je maakt het met vis naar keuze.
Kies misschien wel voor een vis die niet instant uit elkaar valt als je hem in de saus legt, dat is net iets smakelijker opdienen. 🙂

Je hoeveelheid groenten pas je gewoon aan naar de hoeveelheid die jullie denken te eten.
Je kan van de overschot nog soep maken of invriezen voor een volgende keer.

Lekker met pasta of rijst, of gewoon met toast en rouille.

Met dank aan Jeroen Meus alweer voor het recept.

Instructions

  • 1. Spoel de aardappelen schoon, schil ze en snij in kleine dobbelstenen van zo’n centimeter breed.
  • 2. Pel de ui en snij hem in grove snippers. Plet de gepelde teen look tot pulp.
  • 3. Gebruik een ruime stoofppot of een ruime pan met opstaande rand. Schenk er een bodem olijfolie in en verhit ze op een matig vuur.
  • 4. Verwijder de pitjes uit het stuk rode chilipeper en hak in piepkleine stukjes. Stoof ze mee in de pot.
  • 5. Stoof de stukjes aardappel in de olie, voeg een minuut later de uisnippers en de lookpulp toe en roer.
  • 6. Verwijder de pitjes uit het stuk rode chilipeper en hak ‘zijne heetheid’ in piepkleine stukjes. Stoof ze mee in de pot.
  • 7. Schil de rode en de gele paprika met een dunschiller, of schil ze niet, zoals ik ;). Snij de vruchten open en verwijder de zaadjes en bleke vliezen. Snij het vruchtvlees in hapklare stukken en doe ze in de pot.
  • 8. Spoel de courgette schoon en snij ze ongeschild in dobbelstenen van een centimeter breed.
  • 9. Spoel de tomaten, snij ze in hapklare stukken en stoof samen met de courgette mee met de rest.
  • 10. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe, roer en laat de geconcentreerde tomatenpasta kort meebakken.
  • 11. Schenk de tomatenpulp of passata erbij, gevolgd door de visfumet.
  • 12. Verzamel takjes tijm, wat rozemarijn, oregano en blaadjes laurier. Bind alles samen met een eindje keukentouw en dompel de kruidentuil onder in de pruttelende bereiding.
  • 13. Roer, proef en voeg wat zout toe of een bouillonblokje.
  • 14. Snij de stukken vis in hapklare stukken en leg ze in de in de groentebereiding. Zet het deksel op de pot en laat kort garen.
  • 15. Serveer met toast en rouille. Werk je saus af met fijngesneden basilicum en zeste van limoen.
  • 16. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...