• unnamed

Penne / bloemkool / kerstomaat / Breydelham / Oud Brugge kaassaus

Een zalig lekkere versie van macaroni met kaas en hesp.
Bloemkool, tomaat, Breydelham en Oud Brugge.
Zeker eens uittesten!

Bron: Missaiesj

Instructions

  • 1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze 8-10 minuten in water met een beetje suiker (dan blijft hij mooi wit). Laat deze uitlekken.
  • 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3. Haal het vetrandje van de ham en snij deze in blokjes.
  • 4. Maak de bechamelsaus met 30 g boter, 30 g bloem en 6 dl melk. Rasp de Oud Brugge kaas en meng, van het vuur, onder de bechamel tot hij volledig weggesmolten is.
  • 5. Was de kerstomaatjes en haal hun kroontje weg.
  • 6. Meng alles in een ovenschaal en bedek met een laagje parmezaanse kaas en paneermeel voor een krokant korstje. (op de foto hierboven werkte ik met gewone gemalen kaas, net iets minder lekker).
  • 7. Zet de schaal onder de grill tot de schotel goudbruin is.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...