• IMG_3153
  • IMG_3169

Pecannotentaart!

Of gewoon Pecanpie. Eentje die al héél lang op mijn to do stond omdat ik heel erg fan ben van deze noten.
Het was een hele klus om de taart in de oven te krijgen. Niet omdat het zo moeilijk te maken is, want het recept is oneindig simpel. Maar wel omdat Ella aan mijn been hing als was ze daar vastgeplakt met superlijm.
Ik vreesde voor het eindresultaat maar ze was in alle eerlijkheid gewoon perfect en nog veel lekkerder dan ik gehoopt had.
Haal snel alle ingrediënten en ga aan de slag. Binnen geen tijd staat er een supertaart op tafel.

Ik gooide 4 recepten samen om tot dit te komen. Smakelijk!

(Bron: Foodies, Rudolph’s bakery, Franceska kookt, Delhaize magazine)

Instructions

  • 1. Leg je deeg met bakpapier in je vorm, of zonder als je een vorm hebt met een losse bodem of een quichevorm waarin je mag snijden, vet dan wel even je vorm in. Duw je deeg mooi in de vorm en haal het teveel aan deeg netjes weg met de platte kant van een mes zodat je mooi de rand van je vorm ziet.
  • 2. Prik gaatjes in je bodem.
  • 3. Meng al je ingrediënten samen tot er geen klonters meer in je vulling zitten.
  • 4. Indien gewenst kan je een handvol noten grof hakken en aan je vulling toevoegen, maar hoeft niet.
  • 5. Giet je vulling voorzichtig in je taartvorm en versier deze met je noten. Het mooiste is als je hier eventjes je tijd voor neemt en ze netjes rangschikt. Leg ze zachtjes op de vulling.
  • 6. Zet je vorm in een voorverwarmde oven van 180°C. Baktijd is, afhankelijk van je vorm, tussen de 30 en 50 minuten.
  • 7. Kijk regelmatig in je oven. Als je taart de gewenste kleur heeft bereikt dan leg je er zachtjes aluminiumfolie over zodat hij niet verder bruint.
  • 8. Je taart is klaar als ze niet al te veel meer "wobbelt". Ze zal gelijk hoe nog wat drillerig lijken als je even met de vorm beweegt maar dat mag maar lichtjes zijn. Anders laat je ze nog even wat langer zitten.
  • 9. De taart volledig laten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...