• IMG_6028

Pasta met romige paprikasaus en halloumi

Deze is to die for.
Ik overdrijf niet.
Klaar in no time en perfect comfortfood.
Romig, licht pittig en bovenal heerlijk.
Ik paste het originele recept een beetje aan naar eigen goesting.

Bron: Nina Dinners

Instructions

  • 1. Zet licht gezouten water op voor je pasta. Snij je paprika's in kleine stukjes. Snij je chilipepertje en sjalotje fijn en plet je look.
  • 2. Bak het uitje 5 minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe, bak een minuutje mee. Daarna mag je de verse chili toevoegen. (als je chilipoeder gebruikt wacht er dan nog even mee)
  • 3. Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 10 minuten totdat ze zacht en gaar zijn. Pureer het mengsel in de staafmixer of keukenmachine en doe weer terug in de pan.
  • 4. Roer de slagroom, een snuf zout en peper erdoor (en het chilipoeder als je dit zou gebruiken) en warm goed door, je kunt de saus warm houden op een laag vuurtje terwijl je de pasta kookt.
  • 5. Als de spaghetti gekookt is, giet deze dan af en roer beetje per beetje door de paprikasaus. Ieder sliertje moet bedekt zijn met saus.
  • 6. Zet een pan op het vuur en laat olijfolie heet worden. Snij je halloumi in dikke blokjes en bak deze goudgeel aan in de olijfolie.
  • 7. Voeg de basilicum toe aan de pasta, roer nog even goed door en serveer met de gebakken kaas. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...