• IMG_7316

Pasta met witte asperges en gestoomde zalm

Deze pasta werd origineel met gerookte zalm gemaakt, maar aangezien hier een tweede kindje op komst is, eet ik dat niet meer. 🙂 Gestoomde zalm in de plaats dus. Anders, maar zeker niet minder lekker.

Aanrader als je houdt van citroen. Afrader als je daarvan gruwelt.
Hier zal het in ieder geval nog op tafel komen te staan!

Ik kocht me trouwens enkele weken geleden een stoommand voor de microgolfoven bij blokker. Lang getwijfeld of ik dat zou gebruiken maar ondertussen al regelmatig uit de kast gehaald.
Zowel de asperges als de zalm werden hierin klaargemaakt. Spaart je een pak vervelende afwas. 😉

Gebaseerd op een recept uit Libelle.

Instructions

  • 1. Rasp de schil van je citroenen. Pers ze uit en zet het sap opzij.
  • 2. Schil je asperges grondig, verwijder de onderkant en snij ze in schuine stukken.
  • 3. Stoom je asperges gaar in 5 tot 8 minuten (proef!). Laat ze schrikken in koud water en laat ze uitlekken.
  • 4. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  • 5. Giet ze af maar hou een 300 ml van het kookvocht bij.
  • 6. Verhit de boter met de mascarpone en roer tot een gladde saus. Voeg 2 eetlepels citroenschil toe en het citroensap (naar smaak!). Kruid goed met zwarte peper en zout.
  • 7. Haal van het vuur, dek de saus af en hou ze warm.
  • 8. Voeg de pasta, de asperges en het kookvocht toe aan de saus. Warm op en schep goed door elkaar. Als je met gerookte zalm werkt, voeg deze dan nu toe.
  • 9. Werk je met verse zalm, stoom deze dan gaar of bak in de pan.
  • 10. Bestrooi met peterselie en werk af met schilfers parmezaan. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...