• 11569_10151589115246321_1999736671_n
  • 430185_10151589013606321_1181735787_n
  • 552383_10151096467011321_1733652902_n

Pannenkoeken

Pannenkoeken blijven toch mijn favoriet. Enkel aan ze bakken heb ik een hekel.
Maar je moet iets over hebben voor een berg zoetigheid. 🙂
Met het recept van SOS piet bak je de allerlekkerste pannenkoeken!

Instructions

  • 1. Roer de bloem met de eieren en de suiker tot een glad geheel. Glad kloppen is belangrijk om geen klonters in het deeg te hebben.
  • 2. Voeg beetje bij beetje de melk toe, alsook de olie en de gesmolten boter. De olie en boter zullen het kleven tegengaan.
  • 3. Laat het deeg 60 min. rusten, zodat de bloem voldoende tijd heeft om alle andere ingrediënten op te nemen.
  • 4. Werk met een anti-aanbakpan om het kleven tegen te gaan.
  • 5. Doe wat boter of arachideolie in de hete pan en verdeel het deeg mooi over de hele pan.
  • 6. Bak de pannenkoek 3 a 4 minuten aan een kant en nog eens 2 minuten aan de andere kant. Maak na 1 minuut de randen los zodat ze niet aanbranden.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...