• IMG_5975
  • IMG_6002

Panna Cotta met frambozen

Panna Cotta is waarschijnlijk mijn lievelingsdessert allertijden.
Het allerliefste de gewone basis-panna-cotta met vanille.

Dit gerecht kan gewoon niet mislukken en je kan het volledig vooraf maken.
Perfect dus om een diner af te sluiten zonder stress.

Altijd lekker met verse frambozen of aardbeien of met gemarineerde ananas en munt.

Instructions

  • 1. Vul een potje met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
  • 2. Schenk de room en de melk in een tweede pan en breng het mengsel rustig aan de kook.
  • 3. Weeg de juiste hoeveelheden suiker en vanillesuiker voor de panna cotta. Strooi de suiker in het roommengsel en roer.
  • 4. Snij de vanillestok overlangs in twee en gebruik een mespunt om er de pikzwarte zaadjes uit te schrapen. Roer ze door de room. Voeg ook de vanillestok toe.
  • 5. Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room. Roer met de garde tot de suiker volledig is opgelost. Laat de room maar heel kort koken.
  • 6. (Ik kies steeds voor een mooi glas om de panna cotta in te serveren maar als je hem op een bord wil "uitstorten" dan is een metalen potje wel handig.) Zet de (metalen) vormpjes op een schaaltje. Verdeel er de gekookte room in en plaats ze in de koelkast. Geef het 3 tot 4 uur de tijd om af te koelen en op te stijven.
  • 7. Werk net voor het serveren af met je verse vruchten en eventueel een beetje bloemsuiker.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...