• IMG_1167
  • IMG_1170
  • IMG_1178

Oventomaten met couscous/feta vulling

Lekker en veggie (of toch tenminste als je de gegrilde kip weglaat die ik erbij serveerde 😉 ).
Deze zal hier nog op tafel verschijnen!

Recept komt uit de Libelle

Instructions

  • 1. Verhit de bouillon, doe de couscous in een kom, giet er de hete bouillon over en laat wellen voor 4 minuten met het deksel op de kom. Roer de couscous los en laat afkoelen.
  • 2. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten, snij er de kapjes af en hol ze uit met een lepel.
  • 3. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukken en bewaar de tomatenolie.
  • 4. Snij je basilicum fijn.
  • 5. Smelt je boter.
  • 6. Roer de zongedroogde tomaten samen met 2 eetlepels van de tomatenolie door de couscous.
  • 7. Verkruimel de feta hierover strooi er de basilicum bij en voeg de boter toe. Meng alles met zwarte peper en zout.
  • 8. Vul de tomaten met de couscous, zet het kapje terug op de tomaat en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  • 9. Pel de knoflookteentjes en pers ze boven de olijfolie.
  • 10. Ris blaadjes van tijm en rozemarijnen voeg die toe aan de olie.
  • 11. Besprenkel tomaten met de kruidenolie, werk af met peper en zout en zet 20 minuten in de oven.
  • 12. Serveer met een lekkere salade of met gegrilde kip. Aanrader!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...