• IMG_7261
  • IMG_7272
  • IMG_7276
  • IMG_7257

Ovenschotel met kip, kerstomaatjes en witte bonen

Dat onze lentes en zomers niet altijd even zonnig zijn, is niets nieuws.
Het ideale excuus om alsnog een ovenschotel op tafel te zetten. Zeker op een druilerige zondag als vandaag.
Witte bonen gebruik ik zelden tot nooit, maar dit recept trok toch mijn aandacht.
De kip wordt eerst aangebakken en daarna verder gegaard in wat bouillon in de oven. Dit in combinatie met de tomaatjes zorgde voor een lekker gerecht. En de witte bonen? Die waren best te pruimen. 😉 Alles was op in no time. Smakelijk!

 

Bron: Libelle

Instructions

  • 1. Pel je ui en de teentjes look en hak deze fijn. Was daarna je kerstomaatjes en snij ze doormidden. Was je citroen en rasp de schil. Snij je pepertje doormidden, haal er de zaadjes uit en snij in fijne reepjes.
  • 2. Verwarm je oven voor op 180°C en zet alvast een grote ovenschaal klaar.
  • 3. Spoel je kippenbillen, dep ze droog en kruid met zwarte peper en zout.
  • 4. Bak de billen rondom rond goudbruin in een ruime pan met hete olijfolie.
  • 5. Verwarm je bouillon.
  • 6. Als je kippenbillen gebakken zijn leg je ze in de ovenschotel. Strooi er de geraspte citroenschil over, voeg de tomaatjes toe, de ui, knoflook en het pepertje.
  • 7. Giet ongeveer de helft van de bouillon in je ovenschaal (niet op de kip, maar langs de zijkant). En kruid nog wat bij met peper en zout.
  • 8. Laat de schaal 35 minuten garen en voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe.
  • 9. Een kwartier voor het einde van de baktijd voeg je de witte bonen toe en kruid je nog een beetje bij met peper en zout.
  • 10. Garneer de schotel als hij klaar is met basilicum.
  • 11. Serveer met rijst of krielaardappeltjes. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...