• IMG_6728

Orzo met kabeljauw, prei en champignons

Deze orzo is superlekker en een goede variant op andere pasta.
Er zitten veel groenten in en het smaakt perfect in combinatie met de vis.

 

Bron: HelloFresh

Instructions

  • 1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • 2. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  • 3. Snij de prei in fijne ringen (enkel het witte en lichtgroene deel).
  • 4. Snij de champignons in plakken.
  • 5. Verhit boter in een kookpot en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt 10 minuten. Roer tussendoor af en toe eens door de orzo zodat die niet aanbakt.
  • 6. Verhit nog wat boter in een andere kookpot en fruit de andere helft van de sjalot en de knoflook ongeveer 2 minuten op een middelmatig vuur. Voeg de prei en 2 eetlepels water toe en kruid met peper en zout. Laat afgedekt 5 minuten smoren. Voeg daarna champagnons toe en bak zonder deksel, 4-5 minuten op een niet te hoog vuur.
  • 7. Neem een pan voor je vis en doe er boter in. Bak hier je kabeljauw in en breng op smaak met peper en zout.
  • 8. Voeg de orzo toe aan de prei en kruid eventueel nog wat bij.
  • 9. Verdeel het gerecht over de borden, serveer met de kabeljauw en werk af met de pijnboompitten. Lekker!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...