• FullSizeRender
  • FullSizeRender_1
  • FullSizeRender
  • IMG_4154

Orloffgebraad

Een klassieker van jewelste.
En een caloriebom, dat ook.
Kaassaus, én kaas, én hesp.
En dan eet je het liefst van al met een goeie aardappelpuree of kroketjes.
Ik stoofde er nog wat witloof bij en je hebt een perfect gerecht voor een koude, winterse dag.

Het basisrecept voor bechamelsaus vind je hier Libbelle Lekker Bechamelsaus.

Eersteklas comfortfood!

Instructions

  • 1. Kruid het varkensgebraad met peper en zout en bak langs beide kanten bruin voor telkens 10 minuten.
  • 2. Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Zo kan het vlees rusten en blijft de warmte erin. Op deze manier blijft het vlees sappig.
  • 3. Maak terwijl een bechamel saus met de bloem, boter, melk, peper, zout. Als deze klaar is zet je je vuur af en voeg je de kaas toe aan de saus. Meng goed. Laat nog wat kaas over om te gratineren.
  • 4. Snijd het vlees in plakjes. Snijd ze niet te dun (minimum 0,5cm dik), want straks moet het nog in de oven
  • 5. Leg een schijfje gebraad, een sneetje kaas en een sneetje ham tegen elkaar in een ovenschotel. Herhaal dit tot de schotel vol ligt.
  • 6. Giet de saus over je vlees in de ovenschotel, werk af met gemalen kaas en laat gratineren in de oven.
  • 7. Serveer met kroketjes of puree en, bijvoorbeeld, gestoofd witloof

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...