• IMG_9288
  • IMG_9291

Ondersteboven ananas-kokos-limoen cake

Deze cake kan je gewoon NIET doen mislukken.
Zo failproof dat een klein kind hem kan maken.
Eens iets anders dan de klassieke appelcake.

Het enige “vervelende” is dat je een bakvorm/ovenschaal nodig hebt die iets kleiner is dan de standaard: 23cm diameter.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C
  • 2. Beboter een ovenschaal in.
  • 3. Verdeel de stukjes ananas over de ovenschaal en bestrooi met de suiker, de limoenrasp en wat sap.
  • 4. Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor.
  • 5. Voeg de bloem en de kokos toe en giet het beslag over de ananas.
  • 6. Zet de ovenschaal tussen de 30 en 40 minuten in de oven. Of tot de cake gaar en goudbruin is.
  • 7. Laat iets afkoelen, snijd de randjes los en keer de cake om op een bord. Zowel lekker warm als koud.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...