• IMG_3038
  • IMG_3019
  • IMG_3021
  • IMG_3024
  • IMG_3034
  • IMG_3007

Nutella-cakejes

Bijna geen werk en ok van smaak. De minst lekkere cakejes wel die ik al maakte (behalve dan die die ik niet online zwierde wegens erbarmelijk slecht). 🙂 En ik ben toch meer fan van cakejes waar de verhoudingen afgemeten moeten worden. Het grootste gevaar is dat ze te lang in de oven zitten.
Patisserie met exacte afmetingen geeft toch altijd een beter resultaat.
Deze zijn goed voor 12 stuks!
Maar let zeker op dat je ze niet overbakt.

 

IMG_3034

Instructions

  • 1. Meng de eitjes, bloem en nutella goed door elkaar
  • 2. Voeg de hazelnootstukjes toe en meng nog eens goed
  • 3. Neem een vorm voor muffins, vul deze met papieren vormpjes of maak deze zelf door vierkantjes uit boterpapier te knippen
  • 4. Vul elk vormpje met een goeie/grote eetlepel van het deeg (doe ze niet vol, anders loopt het over tijdens het bakken)
  • 5. Bak de cakejes in een oven van 170 graden voor max. een minuut of 20 (prik eens met een naald om te zien of ze doorbakken zijn na 15 minuten. Als er nog een heel klein beetje deeg aan je naald hangt zijn ze goed. Ze mogen nog een beetje vochtig zijn want ze drogen anders héél snel uit. Als je ze overbakt dan worden ze heel erg droog. Ze moeten een beetje brownie-achtig zijn)
  • 6. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...