• IMG_8888
  • IMG_8894
  • IMG_8872
  • IMG_8873

Melanzane di Parmigiana (Foodblogswap)

Ik deed nog eens mee met de maandelijkse Foodblogswap. Hierin krijg je een blog toegewezen waarvan je een recept moet klaarmaken en een beetje naar je hand zetten.
Ik ben altijd al een fan geweest van Melanzane di Parmigiana dus toen ik door de blog van kook.eet.deel snuffelde en hierop botste wist ik instant wat ik zou klaarmaken. Ik dook mijn mini-moestuin in voor verse tijm, basilicum en wat kerstomaatjes. En ik nodigde mijn mama uit om mee aan tafel te schuiven. Want eten met twee is toch altijd leuker dan alleen.
Het gerecht werd méér dan goedgekeurd.
Het recept is voor 3 eters.

 

Instructions

  • 1. Begin met het fijnsnijden van je look, sjalotjes en eventueel je rode chilipepertje (verwijder de zaadjes).
  • 2. Snij je tomaten in blokjes.
  • 3. Doe olijfolie in een sauspan en stoof je uitjes, look en chilipeper aan. Voeg je tomaten toe en je halve theelepel suiker (deze kan je ook weglaten).
  • 4. Voeg de gehakte verse tijm toe.
  • 5. Laat de saus een klein half uurtje pruttelen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  • 6. Voeg je fijn gesneden basilicum pas op het laatste toe aan je saus.
  • 7. Maak je knoflook olijfolie door knoflook te persen en aan je olijfolie toe te voegen. Je kan eventueel ook nog verse kruiden of provençaalse kruiden toevoegen. Kruid je olie bij met zout.
  • 8. Snij je aubergines in fijne plakken en wrijf ze in met je oliemengsel.
  • 9. Grill ze in een grillpan (of een gewone pan als je dit niet hebt) aan beide zijden tot ze een mooi kleurtje krijgen.
  • 10. Neem een ovenschaal en leg hier een laagje tomatensaus in. Daarna enkele plakken aubergine. Dan ga je verder met schijfjes mozzarella. En dan weer saus, enz. ... Je eindigt bovenaan met saus en mozzarella en bestrooit dit rijkelijk met parmezaanse kaas.
  • 11. De schotel gaat een 20tal minuten in een voorverwarmde oven van 200graden. Of tot je bovenkant er licht goudbruin uitziet.
  • 12. Ik kookte nog wat spaghetti voor erbij of je eet het met een lekkere ciabatta. En eventueel een frisse groene salade. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...