• IMG_4297
  • IMG_4299
  • IMG_4301
  • IMG_4302
  • IMG_4305
  • IMG_4310
  • IMG_4311

Mediterraans stoofpotje van kip

Nog eens mijn Creuset pot bovengehaald die ik kreeg van mijn lief nadat Ella geboren is.
Ze kon er van kop tot teen in toen. 🙂

Dit is een zeer makkelijk en lekker recept.
Heel erg veel heb je niet nodig en je kan deze gerust serveren als je volk over de vloer hebt.
Samen met rijst of pasta.

Smakelijk!

Bron: Rue de Surène

Instructions

  • 1. Snij je uien in kleine maantjes en doe hetzelfde met je paprika's.
  • 2. Kruid je kip met voldoende peper en zout.
  • 3. Snijd je ham in kleine stukjes.
  • 4. Bak je kip goed bruin in je olie. Doe er op het einde nog de ham bij en bak deze krokant.
  • 5. Haal je kip en ham uit je pot en zet opzij. (kip mag nog niet gaar zijn he)
  • 6. Doe de ajuintjes in je pot en voeg nog een beetje extra olijfolie toe. Stoof langzaam tot ze mooi zacht zijn.
  • 7. Voeg dan een blik tomaten toe, je herbes de provences en 2 laurierbladen. Voeg ook je groentenpasta toe en je cayennepoeder.
  • 8. Roer alles goed onder elkaar en laat nog enkele minuten stoven.
  • 9. Voeg dan al je paprika maantjes toe en laat een kleine 30 minuutjes stoven op een zacht tot middelmatig vuur. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden bij als de saus te flets is. (don't overdue it, de ham komt er nog terug bij)
  • 10. Na dat half uur voeg je de kip en ham toe. Voeg nog een groot glas witte wijn toe.
  • 11. Laat max. nog een half uurtje sudderen. Zorg dat je kip niet overgaar is.
  • 12. Serveer met pasta of rijst. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...