• IMG_2294 kopie

Makkelijke chocolade truffels

Deze “pralientjes” zijn lekker om bij de koffie te geven na een etentje MAAR ze zijn ook geniaal om samen met de kindjes te maken. Sluit dan wel een beetje uw ogen want netjes werken is onbestaande. Maar plezier is wel verzekerd.

Maak je ze niet voor kinderen? Experimenteer er dan op los met wat alcohol of sinaas.
Alles kan, alles mag. Doe gewoon wat je zélf lekker vindt!

1 tip: maak ze niet te groot want ze zijn héél erg zwaar.

Instructions

  • 1. Breek de chocolade in stukjes.
  • 2. Smelt de chocolade samen met de room op een heel zacht vuurtje. Blijf roeren tot het een gladde mooie massa is.
  • 3. Voeg het klontje boter erbij, laat smelten en meng nog even goed en laat je chocolade daarna goed afkoelen/opstijven in de koelkast.
  • 4. Schep bolletjes uit de chocolade met behulp van 2 lepeltjes (of rol ze met je handen, maar dan gaat de chocolade terug héél erg snel smelten). Rol je bolletjes door je cacaopoeder of wat je nog hebt liggen en bewaar ze in de koelkast tot je ze nodig hebt.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...