• IMG_6765

Makkelijke appeltaart (versie 2)

Bij deze nog eens een makkelijke en supersnelle appeltaart getest met een krokant laagje.
Ik heb zo een zwak voor alles waarin appel verwerkt zit. 🙂
Lekker!

Bron: Libelle

Instructions

  • 1. Beboter een lage taartvorm (max. 30 cm Ø) en bekleed met bakpapier.
  • 2. Schil 2 grote of 3 kleinere appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
  • 3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4. Meng de zelfrijzende bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, maïsolie, melk en 1 ei tot een homogeen deeg. Doe het deeg in de taartvorm en strijk het vlak.
  • 5. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het deeg.
  • 6. Voor het krokante laagje: Smelt de boter in een pannetje, los er 2 el suiker in op en roer glad. Roer er, van het vuur af (de boter mag niet te heet zijn), 1 ei door tot een glad papje. Verdeel dit mengsel over de taart.
  • 7. Zet 20 tot 25 minuutjes in de oven.
  • 8. Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...