• IMG_1231
  • IMG_1217

Makkelijke appelflapjes

Ik ben nogal zot van dessert met appels. Valt het op?
Sorry daarvoor, maar in de herfst hoort dit er gewoon bij vind ik. 🙂
Hier, alweer, een gebakje met appel: Appelflapjes!

Een recept voor appelmoes vind je hier.

Instructions

  • 1. Haal je vierkantjes bladerdeeg uit de diepvries, verwijder telkens het plastic folietje en leg ze op bakpapier op een ovenplaat
  • 2. Laat ze ontdooien volgens de aanwijzing op de verpakking
  • 3. Kluts terwijl uw eigeel
  • 4. Leg op ieder bladerdeegje een lepel appelmoes. In het midden. Niet teveel zodat je het bladerdeegje nog kan dichtvouwen zonder dat de appelmoes er van tussen piept.
  • 5. Bestrijk de randen met uw geklutst eigeel
  • 6. Vouw het ene hoekje naar het andere zodat je een driehoekje krijgt
  • 7. Neem een vork en duw met de tanden van je vork het bladerdeegje dicht. Zo krijg je een mooie, ingekerfde rand.
  • 8. Bestrijk je appelflapjes met eigeel
  • 9. Bak in een oven op 180 graden tot de appelflapjes goudbruin zijn. Werk af met wat bloemsuiker. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...