• 1509314_845001475557564_5677453954962717548_n
  • 10420101_845001495557562_4794039738414412631_n

Madeleintjes met limoen

Deeg voor madeleintjes kan je gerust even op voorhand maken.
Je bakt ze af net voor je ze nodig hebt.
Madeleintjes bewaren namelijk niet zo goed en zijn op hun best kort nadat je ze hebt gebakken.

Investeer in een goeie siliconen bakvorm, dat zal je véél miserie besparen als je ze uit de vorm moet halen.
Ik spreek uit ondervinding. Ze zullen er ook een pak mooier uitzien dan deze op de foto.
De smaak was wel perfect.

Succes!

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Smelt de boter op een laag vuur.
  • 3. Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder.
  • 4. Roer de eieren erdoor en doe de boter erbij.
  • 5. Voeg het limoensap en de limoenrasp toe en schep het deeg in een spuitzak. (of gebruik een lepel)
  • 6. Vul de madeleinevormpjes op met het deeg en bak ze 8 à 10 minuten af in de oven. (kan ook wat langer zijn afhankelijk van je oven, hou ze dus goed in de gaten)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...