• 1545113_10152966194596321_2428908418986210922_n

Lemon Cake

Vroeger, heel lang geleden, in de Aldi, verkochten ze cake. Citroencake. Per twee plakjes verpakt. Wij hadden die nooit thuis maar mijn klasgenootje bracht dat wel altijd mee naar school. Ik was oneindig jaloers want ik vond dat de beste cake op aarde. Zacht, licht citroenig, zoet, stevig,… Soms deelde ze een stukje met mij. Een plakje puur geluk. Toen ik net deze cake proefde kwam het allemaal terug. Deze is zo mogelijk nog lekkerder. Beste cake die ik ooit bakte. Zeker 20 plakjes geluk.

Instructions

  • 1. Vet de cake vorm goed in met boter en bestuif met bloem.
  • 2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • 3. Mix de boter, de suiker, citroenschil en het snufje zout tot een gladde massa.
  • 4. Voeg hierna één voor één de eieren toe en mix tot een glad geheel. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als het vorige opgenomen is.
  • 5. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap.
  • 6. Meng de bloem met het bakpoeder.
  • 7. Voeg het yoghurtmengsel toe en meng goed.
  • 8. Als laatste zeef je je bloemmengsel bij het beslag en meng tot een gladde massa.
  • 9. Giet het beslag in de vorm en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Als je prikker er nog niet droog uitkomt dan moet die nog wat langer. Hou het dus goed in de gaten want alles hangt af van het soort vorm dat je gebruikt en je oven.
  • 10. Laat alles afkoelen voor je je cake uit de vorm haalt en werk af met bloemsuiker of glazuur (citroensap gemengd met poedersuiker). Genieten!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...