• IMG_6895
  • IMG_6896
  • IMG_6897
  • IMG_6914

Lasagnoni met courgette

Het lijkt een beetje op lasagne, maar dan toch weer anders.
Het lijkt veel werk, maar het is ontzettend makkelijk én je kan alles op voorhand maken.
Zo kan je gewoon lang aperitieven met je bezoek. 🙂

Met dank aan de lieve Lieziepeasy voor het recept!

Instructions

  • 1. Maak de tomatensaus: Stoof 2 sjalotjes en een geperst teentje look glazig in wat olijfolie. Voeg de doosjes zoete kerstomaten toe, samen met 2 grote, rijpe, in stukken gesneden tomaten. Laat sudderen op een zacht vuur. Kruid met een groentebouillonblokje en zwarte peper. Proef en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe. Laat de saus 20-30 minuten sudderen op zacht vuur. Voeg op het einde verse basilicum toe.
  • 2. Kook de lasagnoni gaar in een grote kom kokend en gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  • 3. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot.
  • 4. Bak er op een zacht vuur de look, tijm en sjalot in aan.
  • 5. Doe er de courgette bij en bak een paar minuten. Laat het mengsel goed uitlekken in een vergiet.
  • 6. Meng in een grote kom het courgettemengsel met ricotta, parmezaan, ei, basilicum, peper en zout. Dep de lasagnonivellen droog.
  • 7. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 8. Leg een lasagnonivel open op een werkvlak.
  • 9. Spreid er een dunne laag van het courgette-ricottamengsel op uit. Rol de pasta op. Werk zo verder tot alle lasagnoni en alle vulling op is.
  • 10. Schep een klein laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg er de lasagnonirolletjes in. Lepel er de rest van de tomatensaus over.
  • 11. Verdeel er ook de mozzarella en de overgebleven parmezaan over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
  • 12. Lekker met een slaatje van rucola! (en nog lekkerder de dag nadien) :)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...