• krabkoekje

Krab/scampi koekjes

Zéér lekker “koekje”.
Mijn tip is om ze niet te groot te maken en ze te serveren als hapje bij het aperitief.
Maar kan uiteraard ook als voorgerechtje.

bron: Sofie Dumont

Instructions

  • 1. Giet het sap van de krab af en duw goed uit.
  • 2. Snij de pijpajuintjes fijn.
  • 3. Verwijder het darmkanaal en hak de scampi zeer fijn.
  • 4. Meng de krab, scampi en pijpajuintjes met twee eieren, de sesamolie en teriyaki saus (en eventueel je fijngesneden chilipepertje)
  • 5. Kruid met peper en zout, voeg panko (of paneermeel) en een geplet teentje look toe. Meng alles goed en vorm tot koekjes.
  • 6. Kruid de yoghurt met peper en zout. Voeg een eetlepel olijfolie toe en een beetje sap van een limoen. (naar smaak)
  • 7. Spoel de koriander en munt en hak fijn.
  • 8. Snij ook een sjalotje fijn en voeg toe aan de saus.
  • 9. Bak de koekjes in zonnebloemolie.
  • 10. Serveer met de yoghurtsaus en limoen.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...