• IMG_0669

Komkommersoep met (verse) tijm

Zondagavond. Dan hebt ge meestal geen zin meer om te koken.
Ik toch niet.
Deze namiddag was er een overdaad aan taartjes dus houden we het licht en lekker. En supersnel.
Komkommersoep met verse tijm.
5 minuutjes werk. De rest doet uw kookvuur.
Terwijl kunt gij gewoon in de zetel hangen, een boek lezen of naar tv kijken.
Of nog wat afbakbroodjes in de oven zwieren met een schelleke kaas en ontbijtspek en een tomaatje. Of iets anders dat nog in uw ijskast loopt te roepen om opgegeten te worden.

Instructions

  • 1. Snij uw sjalotje of uitje in stukken (hoeft niet klein te zijn he, gewoon snel en onnauwkeurig, voordat uw ogen keihard vol tranen staan)
  • 2. Was uw komkommers, snij de uiteinden er af en snij in reepjes of blokjes of stukjes. (ge kunt uw komkommers ook schillen, maar ik doe dat niet) Snij ze gewoon in een vorm die gij het liefste snijdt. Maar opnieuw: nauwkeurig hoeft dat niet te zijn.
  • 3. Knip enkele takjes tijm van uw plantje of pak uw gedroogde tijmkruiden uit uw kast
  • 4. Smelt een klein klontje boter in uw pot (of giet er een beetje olijfolie in)
  • 5. Gooi uw sjalotten in de pot en roer tot ze glazig zijn
  • 6. Zwier uw komkommerstukjes erbij en laat aanstoven
  • 7. Rits uw takjes tijm leeg in uw pot (de takjes gooit ge weg)
  • 8. Giet 1 liter water bij uw komkommers, gooi er uw bouillonblokjes in en zet uw deksel half op uw pot.
  • 9. Laat uw pot opstaan tot alles zacht is, proef eens of alles genoeg gekruid is naar uw smaak, ga er nog eens met de zwarte pepermolen over en zet uw vuur af.
  • 10. Mix uw soep
  • 11. Als je het minder gezond wil: Werk af met room. (room mag maar 1x doorkoken dus als je overschotjes opwarmt: zien dat uw soep niet meer kookt)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...