• IMG_6768

Kiprolletjes met bospaddestoelenpesto, krieltjes en salade

Nog een zeer lekker recept van HelloFresh.
De foto én het gerecht zien er niet veel speciaals uit maar de smaken klopten helemaal.
Deze ga ik nog maken!

Bron: HelloFresh

Instructions

  • 1. Zet je water op voor de krieltjes
  • 2. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook ze, afgedekt, 10-12 minuten.
  • 3. Snij/maak ondertussen van de kipfilet een zo plat mogelijk stuk (laat hem in zijn geheel he) zodat je deze kan vullen en opvouwen. Leg de filet op een stuk vershoudfolie en bedek het nog eens met folie. Sla de kip plat met de onderkant van een steelpan.
  • 4. Verwijder de folie, beleg een helft van de kip met 1/2 eetlepel pesto en bestrooi met peper en zout. Vouw de filet dubbel en zet de randen vast met 2-3 prikkers. Of maak er een mooi pakketje van, rol hem strak op in de folie en leg terug in de ijskast. (doe dit dan een beetje op voorhand zodat hij zijn vorm behoudt bij het bakken.)
  • 5. Verhit olijfolie in een kookpot en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 10 minuten of tot de filet gaar is. Keer regelmatig om.
  • 6. Roer de overige pesto door de krieltjes en houd afgedekt warm.
  • 7. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de appel klein en de bosui in fijne ringen. Meng komkommer, appel en bosui met de gemengde sla in een kom.
  • 8. Maak een dressing met wat olijfolie, de honing, mosterd, witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de dressing met de salade.
  • 9. Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kip en de salade. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...