• cantonese rijst
  • cantonese rijst 2

Kantonese rijst

Simpel gerechtje voor als je geen tijd hebt en toch iets gezonds op tafel wilt zwieren.
Een van de weinige gerechten waarin ik roze garnaaltjes ook effectief lekker vind.

(de foto trekt overigens op niets, maar het is nog altijd beter dan geen foto) 🙂

Instructions

  • 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2. Bak de ui en de blokjes paprika in de olie. Kruid met het verkruimelde groentebouillonblokje, de geperste knoflook, peper en zout.
  • 3. Kook de erwtjes beetgaar.
  • 4. Bak de sneetjes spek kort in een pan met antiaanbaklaag. Snij het gebakken spek in hele kleine stukjes. (je kan dit ook gewoon weglaten)
  • 5. Verhit een klontje boter in een pan en bak een omelet van de losgeklopte eitjes.
  • 6. Snij de omelet in reepjes.
  • 7. Schep voorzichtig de gebakken groentjes, erwtjes, reepjes omelet, stukjes spek en de roze garnalen door de rijst.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...