IMG_5344

Kabeljauw/Salsa/Rijst

Dit kost je nauwelijks werk en je zet toch een supermaaltijd op tafel.
Je kan bijvoorbeeld ook eens zeewolf gebruiken. Of ga voor de vis van de dag en spaar zo een pak centjes uit.
Ik had helaas weinig keuze. Mijn Delhaize had enkel nog kabeljauw, maar dat is enkel minder voor mijn portemonnee, want qua smaak vind ik kabeljauw super!

IMG_5344

Instructions

  • 1. Zet water met een bouillonblokje op voor je rijst en kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • 2. Snijd de tomaten in blokjes (haal het hartje weg) en meng met de knoflook, olijfolie, groene kruiden, bruine suiker, kappertjes, olijven, stukjes rode peper, fijngesneden lente-uitjes (enkel het witte tot het lichtgroene) en het limoensap.
  • 3. Proef en kruid bij met peper en zout, eventueel nog wat suiker of extra groene kruiden. Gewoon naar eigen smaak.
  • 4. Laat de salsa uit de ijskast trekken tot de rest klaar is.
  • 5. Kruid je vis en bak in genoeg boter een paar minuten voor je rijst gaar is.
  • 6. Dresseer je rijst in een serveerring op een bord, leg er wat salsa naast en daarop je stuk vis. Werk af met limoen en koriander. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...