• IMG_1580
  • IMG_1585
  • IMG_1586

Herfstige broodpudding

Een broodpudding die de herfst in huis haalt, ik hou ervan!
Je kan eigenlijk alles verwerken in broodpudding: een overschotje chocolade, een ontbijtkoek met vanillepudding,…
Ik hou het meeste van de klassieke met rozijntjes, maar deze versie vind ik ook een aanrader.
De appeltjes die op moesten en het restje walnoten maakten een goede combinatie!

Instructions

  • 1. Trek / snij je brood en co in stukjes.
  • 2. Breng je melk en suiker al roerend net tot het kookpunt.
  • 3. Giet je melk over je stukjes brood.
  • 4. Meng je room met de 3 eidooiers en de kaneel.
  • 5. Giet dit eveneens over het brood en zet terug op een zacht vuurtje.
  • 6. Roer regelmatig!
  • 7. Schil je appels en snij ze in blokjes. Hak je noten in stukken.
  • 8. Als je broodmengsel goed verwarmd is voeg je de appel en nootjes ook toe. Meng nog eens goed.
  • 9. Vet een vorm naar keuze in met boter.
  • 10. Giet je mengsel in deze vorm.
  • 11. Zet je broodpudding ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. (als je niet zeker bent laat hem dan 5 minuutjes langer zitten)
  • 12. Broodpudding kan aanvoelen alsof hij niet helemaal gaar is, dit komt goed bij het afkoelen!
  • 13. Haal uit de oven en ontvorm pas als hij is afgekoeld.
  • 14. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...