• IMG_1439

Groenten in de oven met couscous en gekruide yoghurt

Overheerlijk.

Oneindig makkelijk.
Weinig afwas.
En supergezond.

Ook lekker met lamsvlees of merguez of een goed stuk vis en zeker een aanrader als je mensen over de vloer hebt en je geen uren in de keuken wil doorbrengen. Het ziet eruit alsof je veel moeite hebt gedaan maar eigenlijk hak je maar wat groenten en zwiert ge die in de oven.

Ik maakte het zonder vlees. Mijn voornemen om toch 2x / week geen vlees te eten hou ik met recepten als deze makkelijk vol. 🙂
Goed voor mijn lijf, goed voor de portemonnee, goed voor het milieu!

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C bij heteluchtoven). Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  • 2. Meng de groenten in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en gemalen koriander. Kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper. Gooi de groenten op om alles goed te verdelen. Braad gedurende 1 uur.
  • 3. Doe ondertussen de couscous in een kleine kom en voeg evenveel kokend water toe als je couscous hebt gebruikt. Ik doe een groentebouillonblokje in mijn water. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Maak de couscous los met een vork om de korrels te scheiden en roer er vervolgens de verse koriander en sinaasappelschil door.
  • 4. Meng de yoghurt en harissa of tabasco in een kom, roer door elkaar.
  • 5. Dit was niet in het originele recept maar heb ik zelf toegevoegd: snij nog wat koriander fijn en meng dit ook onder de yoghurt. Voeg wat fijngeraspte limoenschil toe. Zet terug in de ijskast tot je dit nodig hebt.
  • 6. Verdeel het couscousmengsel over twee warme serveerschalen of over de borden. Leg er de gebraden groenten op en lepel er de gekruide yoghurt over. Werk af met nog wat verse koriander.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...