• 10606394_844657638925281_6606990190833638443_n
  • IMG_4928
  • IMG_4929
  • IMG_4940
  • IMG_4947

Granola

Een hype van jewelste en ik doe lekker mee.
Want het is effectief het lekkerste ter wereld. (in vergelijking met andere muesli-shizzle dan toch)
Krokant, grotere stukken, zalige noten,… Ik ben altijd teleurgesteld als dit niet op de ontbijtkaart sta als ik buitenshuis ga ontbijten.

Met granola kan je je eigen zin doen.
Met de losse hand of alles netjes afgewogen.
Het maakt allemaal niet zo veel uit. Als jij ’t maar lekker vindt!

Hierbij mijn laatst gemaakte receptje.
Als je hem nog zoeter wil kan je wat bruine suiker toevoegen, of gewoon meer esdoornsiroop.
Je eet granola (voornamelijk) met vers fruit of met yoghurt, of gewoon zo.

Smakelijk!

 

Instructions

  • 1. Neem je bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  • 2. Verwarm je oven voor op 150°.
  • 3. Zwier alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
  • 4. Meng zeer goed met de olie, honing en esdoornsiroop (je kan ook een dubbele portie honing gebruiken in de plaats)
  • 5. Leg deze mengeling op je bakplaat en verdeel goed.
  • 6. Bak je granola tot deze goudbruin is. (roer gedurende de hele baktijd af en toe je granola om)
  • 7. Haal uit de oven, als je nog gedroogde vruchten wil toevoegen dan doe je dit nu, meng goed en laat afkoelen.
  • 8. Bewaar in een goed afgesloten pot. Blijft 2 weken goed.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...