zoete-aardappels

Gevulde zoete aardappel

Zoete aardappels.
Ik vind het de beste uitvinding ooit. 🙂
Smaakt duizend keer beter dan gewone patatjes en je kan er heel veel kanten mee uit.
Laat u gaan met dit recept met chorizo!

zoete-aardappels

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (of 160 graden, als je een heteluchtoven hebt)
  • 2. Verpak de aardappelen strak in aluminiumfolie en prik in iedere aardappel wat gaatjes door de folie heen
  • 3. Doe de aardappelen in de oven voor zestig minuten. Tip: Haast? Prik de aardappels in met een vork en pof ze om en om 2x 3 minuten in de microgolfoven (heb ik zelf nog niet geprobeerd)
  • 4. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan, pers de knoflook hierin fijn en bak de chorizo in een paar minuten knapperig
  • 5. Rasp de courgette en doe hier de chorizo en de parmezaanse kaas bij. Meng door elkaar
  • 6. Snijd de zoete aardappelen in, lepel voorzichtig aardappel uit het midden en meng de stukjes zoete aardappel door het chorizomengsel
  • 7. Vul de aardappels hier terug mee op, bestrooi ze met parmezaanse kaas en zet ze terug de oven in
  • 8. Bak de zoete aardappels nog zo’n 15 minuten, tot de kaas mooi goudbruin is

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...