• FullSizeRender
  • IMG_4241
  • IMG_4244
  • IMG_4249
  • IMG_4239

Gevulde pastaschelpen

Even lekker mét als zonder spek.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Kook de pastaschelpen in ruim kokend water met zout in 12 minuten al dente. Giet af in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2. Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
  • 3. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze iets slinken.
  • 4. Zet het vuur uit en roer de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat en basilicum door de spinazie totdat je een romig mengsel hebt.
  • 5. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en roer deze ook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6. Bak de spekjes krokant en voeg ze aan het mengsel toe.
  • 7. Hak de walnoten grof.
  • 8. Pak een ovenschaal waar alle pastaschelpen naast elkaar in kunnen staan en vet deze licht in met olijfolie.
  • 9. Vul nu iedere pastaschelp met het spinaziemengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 10. Garneer alle pastaschelpen met stukjes walnoten en bestrooi met de belegen kaas. Bestrooi als laatste met nog wat gemalen peper.
  • 11. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven. De laatste 10 minuten hiervan haal je het aluminiumfolie weg zodat de kaas kan gratineren. Direct serveren en genieten!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...