Gestoomde zeebaars

Nigella is zowat een van mijn meest favoriete koks allertijden.
Gewoon van haar “zijn” word ik al gelukkig.

Haar nieuwe kookboek is een pareltje. Het oogt veel lichter dan al haar vorige boeken. Dit is het eerste recept dat ik van haar maakte. Een beetje aangepast naar mijn eigen zin, maar ik geef jullie mee hoe zij het deed.

Je vis kan je stomen in je wok (handig!), door je wok te vullen met water, er een serveerring in te plaatsen en daarop een vuurvast bord dat iets kleiner is dan de wok zelf. Je kookt je water, legt je vis op het bord en plaatst een deksel op de wok. Een 5 min later is je vis klaar. Zo simpel kan het dus. ūüôā

Dit hele gerecht is klaar in 15 minuten, supergezond en oneindig lekker in al zijn eenvoud.

Ik serveerde er rijst bij.

Instructions

  • 1. Vul je wok met water en breng aan de kook. Neem een bord voor de wok (lees hierboven), waar ook je filets op passen.
  • 2. Leg de helft van je gember op het bord. Schik hierop de vis en voeg dan de rest van de gember toe. (je kan deze gemberstap gerust overslaan als je hier niet zo een fan van bent)
  • 3. Meng de sojasaus met de sesamolie en lepel dit over je vis.
  • 4. Zet het bord in de wok, sluit de wok en stoom de filets in ongeveer 5 minuten gaar.
  • 5. Meng je julienne van radijs en komkommer en verdeel deze over twee borden. Schep op elk bord een stuk vis en schenk het beetje saus van op het bord over je stukken vis. Werk af met korianderblaadjes en serveer eventueel met rijst.
  • 6. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...