• IMG_8545
  • IMG_8554

Gehaktballetjes met tabouleh

Lekker! En simpel.
Ik hou heel erg hard van de oosterse keuken en deze balletjes zijn voor mij dan ook perfect!
Experimenteer gerust zelf met smaken of laat weg wat je zelf niet zo lekker vindt.

(voor 4 grote eters vind ik de hoeveelheid gehakt te weinig, ’t is maar dat ge ’t weet) 🙂

Smakelijk!
Bron: Libelle

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Pel en snipper sjalot en knoflook en fruit ze glazig.
  • 3. Snij het chilipepertje zeer fijn zonder de zaadjes.
  • 4. Meng het gehakt met de gefruite snippers. Voeg de kruiden, het pepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.
  • 5. Voeg yoghurt, het ei en de bloem toe. Naar smaak wat sap van de limoen.
  • 6. Maak balletjes van het gehakt . Bak ze goudbruin in de pan en zet ze dan nog 10 minuten in de oven.
  • 7. Schenk kokend water over de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 8. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  • 9. Snij ook de paprika en de komkommer in blokjes. Pel en snipper de rode ui.
  • 10. Meng alle groenten met de gehakte kruiden en de granaatappelpitjes. Meng ze met de couscous.
  • 11. Maak de tabouleh aan met de olijfolie en het citroensap en kruid met peper en zout.
  • 12. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...