• IMG_3725

Scampi / kruidensaus

Ooooh dit recept past zooo niet in mijn afvalplan.
Maar heel af en toe moet dat kunnen.
Ik at het ooit bij mijn vriendin Ellen en sindsdien staat het op mijn favorietenlijst.

Oneindig lekker is het! En klaar voor je jingle all the way kunt zeggen.
Nog een voordeel: je kan het omtoveren tot een lepelhapje, je kan het als voorgerecht serveren of je gaat volledig voor een hoofdgerecht met rijst, pasta of brood.

Misschien een ideetje voor de naderende feestdagen?

 

Instructions

  • 1. Pel je scampi, haal het darmkanaal eruit en dep je scampi goed droog
  • 2. Grill ze in je grillpan met een beetje olijfolie of bak ze in een gewone pan als je geen grillpan hebt. Kruiden met peper en zout, een beetje chilipoeder. Bak je scampi aub niet te lang, dan worden ze rubber.
  • 3. Smelt je volledig rolletje kruidenboter in een pan.
  • 4. Voeg het volledige potje room toe en meng goed.
  • 5. Voeg hier dan het volledige potje tomatenpuree aan toe en roer tot de saus 1 geheel is geworden. Proef. Als dit nog te flets is voeg ik een half groentebouillonblokje toe.
  • 6. Voeg de scampi toe aan de saus.
  • 7. Hoofdgerecht: serveer met rijst / pasta of brood en rucola
  • 8. Voorgerecht: serveer met brood en een klein slaatje
  • 9. Lepelhapje: leg op ieder lepeltje een scampi, wat saus en werk af met wat groen (ik hou van koriander, maar dat kan evengoed wat bieslook zijn)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...