• IMG_0967

Gegrilde halloumi met pasta en tomatensaus

Lekkerrrrr en simpel!
En eigenlijk ook wel comfortfood.
Ik zal het niet op tafel zetten als ik mensen over de vloer heb maar het is wel perfect als je een snelklaar recept nodig hebt.
En eentje waar je geen vlees of vis zult missen.

 

Instructions

  • 1. Zet water op voor je pasta en kook volgens de aanwijzing op de verpakking
  • 2. Snij de halloumi in plakjes, niet te dik niet te dun of in blokjes
  • 3. Was je tomaten en haal het hartje eruit, snij in stukjes (of bij kleine tomaatjes: halveren)
  • 4. Pers je look
  • 5. Snij je sjalot fijn
  • 6. doe wat olijfolie in je pan en stoof de sjalot met de look glazig
  • 7. voeg je tomaten toe en laat verder stoven
  • 8. Kruid naar eigen smaak en laat je tomatensaus verder pruttelen (maak de saus niet te zout, de halloumi is al heel erg zout)
  • 9. De grote stukken tomatenpel haal ik uit de saus
  • 10. Voeg op het allerlaatste je verse, fijngesneden basilicum toe
  • 11. Gril je halloumi in olijfolie tot die een mooi korstje heeft
  • 12. Serveer met pasta en een salade naar keuze! Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...