• Screenshot 2014-09-11 16.38.00

Fricandon met kriekskes

Niet veel uitleg nodig denk ik.
Iedereen maakt fricandon. En iedereen maakt het anders.
Maar het is altijd oneindig lekker.

Simpel comfortfood voor koude herfstdagen. (of gewoon omdat je er zin in hebt)

 

Instructions

  • 1. Als ik fricandon maak met kriekskes dan hou ik het supersimpel. Gewoon goed gehakt (runds/varken) of een andere mengeling. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit. Je kan er een eitje in verwerken of (verse) kruiden en wat paneermeel en gewoon heel goed kneden. Een fijn gesneden uitje en wat look doen het ook altijd goed. Maar met kriekskes koop ik gewoon lekker gekruid gehakt, kneed ik het, vorm ik het tot een "broodje", wat paneermeel op en gewoon in de voorverwarmde oven. Wil je een goed basisrecept? check dan even http://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gehaktbrood Altijd te vertrouwen!
  • 2. Kriekskes koopt ge in een bokaal. Ge gooit die in een pot. Haal er met een pollepel wat sap uit en doe dat in een glas. Koop aardappelzetmeel om je sap te dikken. Deze zorgt voor een heldere binding ipv een matte. Zo blijft je sap zijn eigen kleur houden. Doe een goeie lepel zetmeel in je glas met kriekensap en meng dit goed met een vork. Eens je kriekjes koken giet je je mengsel erbij. Je mengsel zal geleidelijk aan dikken. Geef het wat tijd. Als je mengsel de gewenste dikte heeft bereikt zet je het vuur uit. Je hebt mensen die nog extra suiker toevoegen en kaneel. Opnieuw: doen wat jij lekker vindt.
  • 3. k eet dit zonder aardappelen maar je een gekookt patatje of een stuk brood is er ook lekker bij. Voordeel: weinig werk, weinig afwas, weinig centjes en oneindig lekker!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...