• IMG_5224
  • IMG_5226
  • IMG_5228
  • IMG_5239
  • IMG_6342
  • IMG_6366

Frangipanetaart

Vroeger hield ik er niet zo van, maar de laatste jaren ben ik er een zwak voor beginnen ontwikkelen.
Deze frangipanetaart kan eigenlijk echt niet lekkerder (naar mijn bescheiden mening he).
Een echte klassieker en supersimpel!

 

Instructions

  • 1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een kom.
  • 2. Roer goed alles fijn met een klopper. Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt.
  • 3. Leg het bladerdeeg mét het boterpapier in de taartvorm (geen stenen taartvorm, een gewone klassieke verdeelt de warmte beter), en prik erin met een vork.
  • 4. Smeer er de abrikozenconfituur op.
  • 5. Laat het deeg een uurtje rusten zodat alle lucht eruit kan en het deeg niet te hoog komt/overloopt in de oven.
  • 6. Stort het amandelmengsel in de vorm en zet 35 minuten in de oven. (of iets langer als er nog deeg aan de prikker hangt)
  • 7. Meng bloemsuiker met heel weinig water voor het glazuur. Je kan indien gewenst enkele druppels citroensap toevoegen. Verdeel over de taart eens deze volledig is afgekoeld en laat opstijven.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...