• IMG_3953

Foie gras / peperkoek / vijg

Perfect hapje voor de feesten.
Je kan de foie gras vervangen door een goeie paté als je dit niet lust.

De foto werd genomen toen het hapje nog niet helemaal af was.
Mijn excuses.

Smakelijk!

Met dank aan Delhaize voor de inspiratie!

Instructions

  • 1. Maak met een klein glaasje een cirkel van peperkoek ter grootte van een plakje ganzenlever. Of als je geen ronde ganzenlever hebt snij dan gewoon een plakje van de lever van ongeveer de grootte van je peperkoekrondje.
  • 2. Snij de vijg in 6 kwartjes. Leg de ganzenlever op de peperkoek en bedek met een kwartje van de vijg. Mijn vijgen waren totaal niet zoet dus ik deed er nog een klein beetje uienconfijt op. Dit kan je ook weglaten.
  • 3. Plet de speculaas en hak de pistachenoten, bestrooi de vijgen met dit kruimelmengsel.
  • 4. Werk af met een takje kervel of bieslook.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...