• IMG_6862
  • IMG_6868

Farfalle / scampi / pistachenoot

Heel makkelijk en lekker gerechtje.
Met superlekkere noten van Sportsnuts!
Een aanrader trouwens. Prijs-kwaliteit top. Je krijgt je noten aan huis geleverd, ze hebben heel veel keus én alles zit in een goede, hersluitbare, doorzichtige bewaarzak. Gedaan met rekkertjes rond mijn noten-verpakkingen of doosjes waarin ik mijn nootjes niet meer zie zitten. Surf zeker eens rond op hun site, ze hebben nog véél meer dan nootjes alleen.

Bron recept: Njam tv

Instructions

  • 1. Kook de pasta beetgaar in een grote pot gezouten water met een scheutje olijfolie.
  • 2. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout en bak krokant op een hoog vuur in een scheutje olijfolie. Doe de courgetteblokjes erbij, bak goudbruin maar zorg ervoor dat de courgette krokant blijft. Draai het vuur lager en overgiet met enkele eetlepels kookvocht van de pasta.
  • 3. Stamp de amandelen en pistachenoten grof-fijn in de vijzel met 3 flinke eetlepels olijfolie. Schep de pesto over de scampi’s en voeg de munt toe.
  • 4. Giet de pasta af en schep door de saus. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zwarte peper en een beetje zout.
  • 5. Verdeel de pasta over twee voorverwarmde borden en werk af met de fijngehakte noten, verse munt, olijfolie en zwarte peper.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...