• 10330411_10152372544426321_4169922030889528959_n
  • 10171846_10152372472941321_7298489141892983784_n

De allermakkelijkste homemade appelcake (van mijn oma)

Ik ben verslaafd aan cake.
Cake, dat is van ’t lekkerste dat er is.
Liefst botercake. Met chocolade of appels.
Gewoon simpel.

Enkel vind ik het resultaat van veel simpele recepten vaak véél te droog.

Ooit bakte ik dé perfecte appelcake.
Het duurde meer dan 2uur om hem te maken. En dan moest hij nog in de oven.
2 uur… Echt te zot zou je denken. Maar ’t was het zooo waard. Dat wel.
Ik had daarna wel af te rekenen met een berg afwas, een vermoeidheidsdipje en 2 extra kilo’s.
Dus ge zijt gewaarschuwd.
Deze winter maak ik hem nog wel eens, en dan deel ik het recept met jullie. You will love it! Ga nu maar alvast op dieet.

Maar vandaag ging ik voor de makkelijkste cake ooit. Ik kreeg het recept van mijn oma.
En aangezien er appels in overvloed zijn en het weer dik tegenzit is het er ook de perfecte timing voor.
Als kind hoopten wij stiekem dat mijn oma die cake elke dag bakte. Zo lekker was hij.
En om de een of andere reden smaakt hij bij haar altijd beter. Maar dat kan ook aan de nostalgie liggen die er rond hangt.

Je hebt geen weegschaal nodig. Enkel een kom en een klopper. (of uwen kitchenaid of mixer, dat kan ook) dus het is niet de meest lichte cake die je ooit zult hebben gegeten. Dat kan ook niet als je niets afweegt. Maar voor een cake als deze maakt het niet uit. Dit is gewoon goed en snel comfortfood.
Ook perfect om samen met (je) kindjes te maken. Of alleen. Of voor een taartenbak. Of gewoon, omdat het kan.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Meng gezeefde bloem met de suiker en de eieren tot een egaal deeg
  • 2. Voeg de boter in stukjes toe en mix tot het deeg een glad geheel is
  • 3. Als je graag kaneel hebt, kan je kaneel toevoegen
  • 4. Beboter en bebloem je taartvorm (een cakevorm heb ik voor dit recept nog nooit gebruikt dus ik kan je geen tips geven of dat al dan niet een goed idee is)
  • 5. Giet je deeg in je vorm
  • 6. Schil je appels, snij deze in schijfjes, schik ze mooi op het deeg
  • 7. Bestrooi je taart met de resterende suiker
  • 8. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden, voor 20 a 30 minuten (bij een oven die niet zo goed opwarmt zal je al snel een half uur langer moeten rekenen)
  • 9. Je taart is klaar als ze een mooi "krokant" laagje heeft en je een prikker netjes uit de taart kan halen

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...