• IMG_3504
  • IMG_3505

Couscous / merguez / Tomaat-courgette

Lekker, makkelijk en gezond.
Gekregen van mijn collega Sandrine.
Klaar in geen tijd en het is ook nog een recept dat ik zou durven serveren als ik bezoek heb.
Niet als het fancy moet zijn uiteraard.
Maar voor een gezellige no-nonsense avond zéker wel.

 

 

Instructions

  • 1. Snij de courgette in schijfjes en bak ze in olijfolie aan in de pan langs beide zijde. Kruiden met kurkuma en chilipoeder.
  • 2. Leg ze in een ovenschaal.
  • 3. Snij je kerstomaatjes in twee (was ze eerst efkes) en zwier ze ook in de ovenschaal.
  • 4. Pel je look en plet deze. Wrijf er je groenten mee in. Voeg wat olijfolie, zwarte peper en zout toe en meng alles goed.
  • 5. Zet de schaal voor 20 minuutjes in een oven van 180/200 graden (hou in de gaten wanneer je groenten klaar zijn)
  • 6. Maak je couscous klaar volgens de instructies op de verpakking.
  • 7. Was je limoen en rasp wat van de schil. Enkel het groene deel, het witte is niet lekker. Meng deze bij je griekse yoghurt. (serveer deze on the side)
  • 8. Bak of grill je merguez en serveer alles. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...